„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Daugavpils dome vērsusies policijā pret SIA „Modus būve”

Daugavpils pilsētas dome vērsusies ar iesniegumu Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē par SIA „Modus būve” valdes iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kuru rezultātā  Daugavpils pilsētas pašvaldības budžetam radīts vismaz 300 000 eiro materiālais zaudējumus, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.
2018.gada 27.jūnijā Daugavpils dome izsludināja atklātu konkursu „Par Daugavpils vispārējo izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes un infrastruktūras sakārtošanu atbilstoši mūsdienīgām prasībām - vispārējās izglītības iestādes ēkas Parādes ielā 7 pārbūvi mācību vides uzlabošanai”. Pēc remontdarbiem uz šīm telpām bija jāpārceļas Daugavpils Saskaņas pamatskolai.

13. septembrī Iepirkuma komisija, izvērtējot piedāvājumus, par uzvarētāju atzina SIA „Modus būve”. Līgums ar uzņēmēju tika noslēgts 15.oktobrī. Pašvaldība, pildot uzņēmuma līgumā noteiktās saistības, pārskaitīja SIA „Modus būve” 300 000 eiro priekšapmaksu, taču uzņēmums uz šo summu būvdarbus nav veicis.

Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas šī gada 22. maija lēmumu ir uzsākts SIA „Modus būve” maksātnespējas process. Mēneša laikā Daugavpils dome iesniegs maksātnespējīgās SIA „Modus būve” administratoram kreditora prasību par 300 000 eiro atlīdzināšanu.

Daugavpils pašvaldībai jau iepriekš ir bijusi neveiksmīga pieredze ar SIA „Modus būve”, īstenojot J.Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijas sporta zāles pārbūves projektu. 2016. gadā uzņēmums uzvarēja konkursā, apņemoties paveikt būvdarbus par 675 000 eiro. 2018. gada martā ar šo firmu konkursa rezultātā noslēgts vēl viens līgums 860 000 eiro vērtībā par papilddarbu veikšanu objektā.

Abos līgumos paredzētais būvdarbu izpildes termiņš beidzās 2019. gada 28. martā, taču uz to brīdi darbi tā arī nebija pabeigti. Sakarā ar līguma termiņa beigšanos no 29. marta būvdarbi objektā tika pārtraukti. Paveikto darbu kvalitātes novērtēšanai bija piesaistīts eksperts, kas konstatēja vairākus pārkāpumus. Nekvalitatīvi paveikto darbu labošanai būs nepieciešami vēl aptuveni 20 000 eiro. Pildīt saistības un kompensēt radītos zaudējumus uzņēmējs atsakās.

Maksātnespējīgās SIA “Modus būve” administratore Anna Žarova „Latgales Laiku” informēja, ka patlaban ir uzsāktas pirmās darbības, kuras Maksātnespējas likums paredz veikt pēc juridiskas personas maksātnespējas procesa pasludināšanas.

Pēc parādnieka dokumentu pārņemšanas administrators veikts visas nepieciešamās pārbaudes, kā arī citas darbības, kas saskaņā ar Maksātnespējas likuma prasībām ir jāveic juridiskas personas maksātnespējas procesā.

Saistībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības publiskoto informāciju maksātnespējīgās SIA “Modus būve” administratorei plašāku komentāru nav.