„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Jaunie tramvaji Daugavpilij jāpiegādā jūnijā

Saskaņā ar līguma nosacījumiem jūnijs ir pēdējais laiks, kad piegādātājam Daugavpilij ir jānogādā pirmie četri jaunie zemās grīdas tramvaju vagoni, Daugavpils domes preses konferencē žurnālistus informēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Lai saņemtu pēdējo aktuālo informāciju, patlaban pašvaldība veic priekšpārbaudi, kuras gaitā plānots noskaidrot, vai kāds no ražotāja apakšuzņēmējiem neatrodas ar sankcijām aplikto uzņēmumu sarakstos. Pretējā gadījumā pilsēta riskētu palikt bez Eiropas Savienības fondu finansējuma. Pašvaldība ir lūgusi informāciju gan Drošības policijai, gan Ārlietu ministrijai, gan arī pašām kompānijām. Šādi pašvaldība rīkojas, lai nepakļautu riskam pašvaldības budžetu.

Tveras vagonbūves rūpnīcā Krievijā ražotos tramvaja vagonus AS „Daugavpils satiksme” piegādās UAB „Railvec”. Jaunu tramvaju iegāde samazinās gan ritošā sastāva ekspluatācijas izmaksas, gan arī elektroenerģijas patēriņu.

Savukārt, kas attiecas uz tramvaju līnijas jaunā atzara būvniecību, tad šeit darbi tuvojas noslēgumam un gada beigās tā tiks nodota ekspluatācijā un sāks savu darbu, norādīja domes priekšsēdētāja vietnieks Igors Prelatovs.

Jauno tramvaja vagonu iegāde un tramvaju līnijas jaunā atzara būvniecība notiek Kohēzijas fonda projektā „Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā”.

A. Elksniņš informēja arī par to, ka Rīga ir zaudējusi finansējumu Skanstes tramvaju līnijas izbūves projekta realizācijai. Šīm vajadzībām paredzētā finansējuma pārdales rezultātā Daugavpils varētu pretendēt uz 10–12 miljoniem eiro.

Patlaban pašvaldība ir vērsusies Satiksmes ministrijā, lai pieteiktos šim finansējumam. To plānots izmantot pirmā un trešā maršruta tramvaju galapunktu savienošanai Vaiņodes ielā, jaunu tramvaja vagonu iegādei un sliežu ceļa rekonstrukcijas turpināšanai no Parādes ielas līdz Daugavpils cietoksnim.