„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Vadīja 2:0 un zaudēja 2:3

15. tūre starp „Daugavpili” un „RFS” bija rezultatīva. Komandas ieguva par abiem piecus vārtus. Negaidīti veiksmīgi veidojās situācija Latgales klubam.

Gūstot pirmos vārtus, daugavpilieši pēc pārtraukuma divkāršoja rezultātu un varēja kļūt par otro komandu sezonā, kurai izdevās atņemt punktus čempiona līderim.

Diemžēl nesanāca. Vugars Askerovs vārtsarga laukumā apspēlē rīdzinieku vārtsargu un iesit vārtus 21. minūtē.

Uzreiz pēc pārtraukuma Naisirs Karmons Munjozs dubulto rezultātu – 2:0. Komfortabls rezultāts. Pareizi aizsargājies un ķer pretinieku pretuzbrukumos.  

Taču „RFS” klase ir daudz augstāka. Rīdzinieki rīkojas ātrāk. 52. minūtē „Daugavpils” zaudē Juriju Sokolovu. Piespiedu aizstāšana aizsardzības galvenā spēlētāja traumas dēļ. Var domāt un minēt: vai patiesi tālākais scenārijs turpinājās tik slikti tikai tāpēc, ka piespiedu maiņa aizsardzībā pavājināja aizsardzības līniju, vai arī paši Daugavpils futbolisti līdz galam nesaprata, kā jāuzvedas situācijā, kad jācīnās ar spēcīgu pretinieku.

Šajā situācijā „RFS” labi saprata, ko tam vajag – atspēlēties un glābt līdera reputāciju. Jau 56. minūtē galvaspilsētas klubs samazina rezultātu. Piecas minūtes vēlāk tikko uz maiņu iznākušais Tomašs Malecs izlīdzina rezultātu.    

Tālākajā spēles gaitā Rīgas futbolisti presēja  „Daugavpili” ar aprēķinu, aukstasinīgi un skarbi, neļaujot ievilkt elpu. Pēc 3-4 epizodēm pārstāj brīnīties par „Daugavpils” veiksmes līmeni. Šķiet – viss, neizšķirts, bet Daņila Kučers pagūst paķert bumbu un glābt vārtus.

Taču arī šai nebeidzamās veiksmes rezervei pienāk gals tā paša Tomaša Maleca veidolā, kurš 85. minūtē apglabāja „Daugavpils” cerības savākt jebkādus punktus. Zaudējums – 2:3.

Nākamo tūri „Daugavpils” aizvadīs mājās pret „Liepāju” 1. jūnijā pl. 16.00.