„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Daugavpils novada domē – jauns deputāts

Daugavpils dome

No 30. maija mainījies Daugavpils novada domes deputātu sastāvs – Valērijs Hrapāns nolicis deputāta mandātu. Viņa vietā no partijas „Saskaņa” saraksta pašvaldības domē turpmāk strādās uzņēmējs Jānis Vagalis.

Jānis Vagalis pēc 2017. gada vēlēšanu rezultātiem partijas „Saskaņa” sarakstā ierindojās septītajā vietā, paliekot otrais „aiz svītras” (no partijas „Saskaņa” domē ievēlēti pieci deputāti). Deputāta kandidāts norādījis, ka ir filiāles vadītājs a/s „Balticovo” un valdes loceklis SIA "ESTOD", SIA "Justus" un Daugavpils biatlona sporta klubā. Šī gada martā viņš iecelts arī Daugavpils pašvaldības kapitālsabiedrības „Labiekārtošana – D” pagaidu valdes locekli.

Atgādinām, ka februārī Valērijs Hrapāns saņēma Valsts valodas centra atzinumu par to, ka deputāta latviešu valodas prasmes neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam līmenim, tāpēc iestādei bija pienākums vērsties tiesā, lai anulētu viņa deputāta pilnvaras. Jau tad V. Hrapāns „Latgales Laikam” norādīja, ka Valsts valodas centra lēmumu neplāno apstrīdēt, tāpēc deputāta pilnvaras noliks labprātīgi. V. Hrapāns Daugavpils novada domē strādāja otro sasaukumu, kopš 2013. gada pašvaldību vēlēšanām.