„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Pagalmu remonts – kolektīva iniciatīva

Avīzes „Latgales Laiks” redakcijā vērsās Dzelzceļnieku ciema iedzīvotāji, kurus sarūgtinājusi publikācija sociālajos tīklos par to, ka pilsētā periodiski tiek remontēti pagalmi, bet viņu ciems ir pamests novārtā.

Dzelzceļnieku ciema pagalmi un ceļi tiešām atgādina lupatu deķi, kurā pašvaldībai piederošie un sakārtotie posmi mijas ar vietām, kuras kļūst aizvien bedrainākas. „2012. gadā pie mājām Stacijas ielā 115a, 117a, 119a tika izremontēts caurstaigājamais pagalms,” saka mikrorajona iedzīvotāja, „savukārt iepretim, desmit metru attālumā, pagalmos, kuri atradās daudz bēdīgākā stāvoklī, nekas netika darīts.” „Mēs maksājam tādus pašus nodokļus, kā daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji kaimiņos. Tad kāpēc ceļi un pagalmi pie mums ir izdangāti?” savu sašutumu pauž ciema iedzīvotāji. Pirms septiņiem gadiem viņiem paskaidroja, ka pagalmi, kuri atrodas pie šīm mājām, atrodas fiziskas personas īpašumā, un šiem iedzīvotājiem vienkārši nav paveicies. Tagad vērīgie Dzelzceļnieku ciema iedzīvotāji portālā kadastrs.lv izpētījuši, ka arī minēto izremontēto pagalmu teritorija pieder fiziskai personai – kā tas ir iespējams?

Vairāk lasiet 4. jūnija numurā