„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Lauku amatierteātri spītē kritikai un dot priekšroku komēdijām

Autores foto

Daugavpils novadā ir seši amatierteātri, turklāt lielākā daļa no tiem var lepoties, ka darbojas vismaz viena gadu desmita garumā. No 30. maija līdz 1. jūnijam šie kolektīvi tikās Ambeļos, amatierteātru salidojumā „Spēlējam kopā”, un šoreiz ne tikai, lai palepotos, bet arī uzlabotu savas aktierspējas.

Šāds saiets apmēram reizi divos gados agrāk rajonā, bet tagad -- novadā tiek rīkots kopš deviņdesmitajiem gadiem. „Šoreiz pamainījām formātu, lai dalībnieki nevis vienkārši satiekas un atrāda savu veikumu, bet arī iegūst jaunas zināšanas vai atkārto piemirsto,” stāsta viena no pasākuma organizatorēm, Daugavpils novada kultūras centra teātra trupas „Trešais variants” vadītāja Inta Uškāne. Vadīt meistarklases uzaicināti Daugavpils teātra mākslinieki, dejotāja un kustību konsultante Anna Blakunova, kā arī aktieris Vadims Bogdanovs. Arī noslēguma vakarā atpūta apvienota ar lietderīgo, Daugavpils teātra aktieris Māris Korsiets mācīja improvizēt.

 

Visu rakstu lasiet 7. jūnija numurā.