„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Stropu ezerā uzstādīta peldošā promenāde

Autora foto

Stropu ezerā uzstādīta pirmā daļa pretrunīgi vērtētās peldošās konstrukcijas, kura sastāvēs no peldošās promenādes ar diviem baseiniem. Patlaban ezerā ir nolaisti 25 no 39 divdesmit tonnas smagajiem Somijas uzņēmumā „Marinetek” izgatavotāja pontoniem. Tuvākajās trijās nedēļās tiks atvestas un izvietotas arī atklāto baseinu un sauļošanās vietu konstrukcijas.

Projekta īstenotāji apgalvo, ka peldošā promenāde būs kvalitatīvs un daudzfunkcionāls produkts, kas kalpos daudzus gadus un to nevajadzēs katru ziemu izcelt no ezera un pārvietot uz glabāšanu kādā bāzē. Bērniem paredzēts slēgta tipa baseins -- ar dibenu, bet pieaugušajiem – atklāta tipa četru celiņu 25 metru baseins, bez dibena. Abos baseinos būs ezera ūdens. Nedz ūdens uzsildīšana, nedz filtrācija baseinos nav paredzēta, jo pēc speciālistu atzinuma tas nenāktu par labu ne faunai, ne florai.

Paredzēts, ka bez atpūtniekiem baseinu peldēšanai izmantos arī sportisti un mācībām -- akvalangisti. Minētā norobežotā peldošās konstrukcijas kopējā platība būs 1400 kvadrātmetri. To plānots izmantot arī ziemas peldēšanas organizēšanai. Akvatorijas dibenu zem baseina plānots regulāri tīrīt. Baseina dziļums būs ap diviem metriem.

 

Visu rakstu lasiet 7. jūnija numurā.