„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Draudzējas Daugavpils un Vitebskas augstskolas

Autores foto

3. jūnijā Daugavpili oficiālā vizītē apmeklēja P. M. Mašerova Vitebskas Valsts universitātes (Baltkrievija) pārstāvji un tikās ar Daugavpils Universitātes (DU) un Baltijas Starptautiskās akadēmijas (BSA) vadību.

Starp DU un P. M. Mašerova Vitebskas Valsts universitāti (VVU) līgums noslēgts jau sen, augstskolu studenti un darbinieki regulāri brauc cits pie cita uz zinātniskajām konferencēm. Šīs oficiālās vizītes laikā DU iepazīstināja baltkrievu partnerus ar infrastruktūras jauninājumiem, izglītības programmām un zinātniskajiem pētījumiem. Apmeklējuma laikā tika apspriesti turpmākās sadarbības plāni, DU prorektors Arvīds Barševskis un P. M. Mašerova VVU pirmā prorektore Valentīna Bogatirjova secināja, ka nepieciešama vēl viena tikšanās, kurā tiktu izskatītas trīspusējas sadarbības iespējas, kurā piedalīsies Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāts Daugavpilī.

Pateicoties aktīvam konsulāta un ģenerālkonsula Vladimira Kļimova atbalstam, tika nodibināta P. M. Mašerova VVU un BSA Daugavpils filiāles sadarbība. „BSA sakari ar Baltkrieviju ir ierasta lieta – baltkrievu studenti mācās BSA filiālēs, periodiski notiek kopīgas konferences un darbs ar dažām Baltkrievijas Republikas augstskolām,” saka BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka. Viņš atzīmēja, ka Daugavpils filiāle ir gatava nopietni sadarboties, augstskolai ir spēcīga zinātniskā un pedagoģiskā bāze. Šogad filiāle atzīmēja 25 gadu jubileju – augstskolu struktūrvienībām tas ir liels retums un sasniegums, teica Staņislavs Buka.