„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Stropu pamatskolā pārtrauks izglītojamo ar mācīšanās un valodas traucējumiem apmācību

Autora foto

Saskaņā ar izmaiņām Vispārējās izglītības likumā, no 2020. gada 1. septembra Stropu pamatskolai -- attīstības centram tomēr nāksies pārtraukt izglītojamo ar mācīšanās un valodas traucējumiem apmācību. Šīs izmaiņas skars 104 no 309 izglītojamajiem, neļaujot daļai no tiem pabeigt mācības iestādē, kurā tās ir sāktas, „Latgales Laikam” pastāstīja mācību iestādes direktore Marika Raičonoka.

Neskatoties uz Daugavpils domes lūgumu pagarināt pārejas posmu, ministrijā uzskata, ka nav nepieciešams veikt izmaiņas Vispārējās izglītības likumā, kas paredzētu šī divus gadus garā pārejas perioda pagarināšanu. Ministrijā ir pārliecināti, ka tās funkcijās neietilpst medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumu finansēšana vispārizglītojošajās izglītības iestādēs.

Saskaņā ar 2018. gada jūnijā apstiprinātajiem grozījumiem Vispārējās izglītības likumā, no 2020. gada 1. septembra speciālajās izglītības iestādēs tiks samazināts īstenojamo programmu skaits. Turpmāk tajās netiks īstenotas arī speciālās pamatizglītības programmas -- izglītojamie ar mācīšanās traucējumiem un izglītojamie ar valodas traucējumiem.

Likuma būtība paredz, ka minēto speciālās pamatizglītības programmu izglītojamie turpmāk varēs izglītoties integrēti vispārējās izglītības iestādēs.

 

Visu rakstu lasiet 11. jnija numurā.