„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Mācības pieaugušajiem visā Latvijā

Valsts izglītības attīstības aģentūra

Visā Latvijā turpinās ceturtā pieteikšanās kārta Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kuru īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Daugavpilī var pieteikties mācībām 288 izglītības programmās 17 izglītības iestādēs. Strādājošie vecumā no 25 gadiem pirmoreiz to var ātri un ērti izdarīt tiešsaistē līdz 28. jūnijam.

Latvijā kopumā šajā kārtā iedzīvotāji var izvēlēties apgūt kādu no vairāk nekā 800 dažāda garuma un satura izglītības programmām, kas pieejamas 46 Latvijas pilsētās un novados. Daugavpilī piedāvāto mācību klāsts audzis no 143 izglītības programmām trešajā pieteikšanās kārtā uz 288 mācību programmām šajā kārtā, kas ir otrs lielākais mācību klāsts aiz Rīgas.

No Daugavpils pilsētas un novada, kā arī Ilūkstes novada projektā līdz šim iesaistījušies vairāk nekā 2000 strādājošo, no kuriem gandrīz 80% mācības jau ir pabeiguši. 28% visu mācību dalībnieku ir vecumā no 45 gadiem, kas apliecina pilsētas un novadu iedzīvotāju gatavību mācīties mūža garumā.