„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

„Rāmzemē” māca, kā atteikties no ravēšanas un pievērsties ajūrvēdas dzīvesveidam laukos

Joga, ajūrvēda, veģetārisms -- ierasts, ka tas ir dzīves veids, kura sekotāji Latvijā sastopami tikai lielākajās pilsētās. Ingas un Gata Reinfeldu pieredze, Līvanu novada Rudzātu pagastā izveidojot attīstības centru „Rāmzeme” liecina, ka Rietumeiropai raksturīgajai tendencei -- pievērsties Austrumzemju zinībām, savi interesenti ir arī Latgales laukos.    

No Rīgas uz Rudzātiem caur Indiju

Inga un Gatis satikās, studējot psihoterapiju, pēc studiju beigšanas radās vēlme pievērsties kādām citām garīgām praksēm. Ingas dzimtās mājas atrodas vien pārsimts metrus no „Rāmzemes”, Gatis gan ir dzimis un audzis rīdzinieks. Abus saistīja kopīgas intereses, tāpēc vēlēšanās apmeklēt jogas centru radās abiem kopā. „Bieži vien ar jogu mūsdienās tiek saprasta vingrošana. Mēs tai pievērsāmies kā dzīvesveidam, filozofijai,” skaidro Inga. Iedvesmojuši tur satikto cilvēku stāsti par garīgajiem meklējumiem, ceļošanu Indijā.

Drīz vien aizvien skaudrāk nācies apjaust, ka ikdiena paiet, dzīvojot pretrunā ar savu pārliecību. Gata nodarbošanās to apliecina vislabāk: „Ilgus gadus esmu bijis profesionāls karavīrs.”  Tā kā vecais dzīves veids vairs neapmierināja, bet kāds varētu būt jaunais, vēl nebija skaidrs, Inga un Gatis nolēma pārdot visu savu iedzīvi Rīgā un pusgadu pavadīt Indijā. „Ilgāk par mēnesi vienā vietā nepalikām, daudz ceļojām, apskatījām gan Himalaju kalnus, gan okeānu piekrasti, gan lielpilsētas. Konkrēta plāna nebija, ieplānota bija tikai pirmā apstāšanas vieta.”

Atbraucot mājās, atkal nācās pievērsties jautājumam, kā neatgriezties pie vecā dzīvesveida. Ingai ideja, ka varētu pārcelties uz Latvijas laukiem savā dzimtajā pusē, radās jau Indijā, un nekustamo īpašumu Rudzātu pagastā viņa internetā jau bija noskatījusi, atrodoties otrā kontinenta malā. Apskatot māju klātienē, ideja par dzīvi laukos iepatikās arī Gatim, un abi pieņēma lēmumu to iegādāties. Taču tas izrādījās tikai ceļa sākums, meklējot atbildi uz iepriekš minēto jautājumu.

Visu rakstu lasiet 18. jūnija numurā.