„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.3 °C
apmācies

Daugavpils teātris pretendē uz „Spēlmaņu nakts” balvām

18. jūnijā Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā tika paziņoti pretendenti „Spēlmaņu nakts 2018/2019” balvām 16 kategorijās. Daugavpils teātris ir pārstāvēts četrās no tām: „Gada mazās formas izrāde” – „Kliedzēji”; „Gada režisors” -- Viesturs Roziņš, „Kliedzēji”; „Gada debija vai jaunie skatuves mākslinieki” -- Agris Krapivņickis par Ruduka lomu izrādē „Kliedzēji” un „Gada muzikālās partitūras autors” -- Jēkabs Nīmanis, „Kliedzēji”.

„Spēlmaņu nakts” žūrijas loceklis, teātra kritiķis Atis Rozentāls laikrakstā „Kultūras Diena” par četrās nominācijās pārstāvēto izrādi „Kliedzēji” rakstīja: „Daugavpils teātra izrādei „Kliedzēji” piemīt īpaša virsskaņa – tā par dzīves pabērnu gaitām runā bez lieka patosa, trausli un emocionāli atklājot galveno varoņu likteņus.”

„Prasmīgi rīkojoties ar dažādu spēles veidu sapludināšanu un aktivizējot no romāna pasmelto teksta poētisko slāni, Viesturs Roziņš ir radījis izrādi, kuras tēli veidojas, skatītājam pašam ieliekot savu pieredzi un emocijas aktieru ieskicētajās situācijās un varoņu rīcībā,” tā par izrādi „Kliedzēji” rakstīja „Spēlmaņu nakts” žūrijas loceklis Normunds Akots.

Nominēto izrāžu skate noritēs no 6. līdz 10. novembrim, uz kuru tiks aicināti ārvalstu kritiķi, bet 11. novembrī plānota skates noslēguma konference.