„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Drosmīgs puisis izglāba slīkstošu māmiņu ar trim maziem bērniem

Vasara jau ilgāku laiku visus priecē ar saulainu un siltu laiku, skolēniem tagad ir vasaras brīvlaiks. Pludmalēs un peldvietās pie ūdenskrātuvēm valda  liela rosība. Un, lai arī par to ir runāts nevienu vien reizi, der atgādināt, ka, atpūšoties pie ūdeņiem, nekādā gadījumā nedrīkst aizmirst par modrību. Par apliecinājumu tam kļuva nesenais atgadījums Daugavpilī, Šūņu ezera pludmalē, par kura aculiecinieku neviļus kļuva un tajā iesaistījās arī „Latgales Laika” žurnālists.

Tā bija parasta pēcpusdiena, kad svelme bija mazinājusies, pieaugušie un bērni pludmalē baudīja jauko laiku, sauļojoties, peldoties, čalojot un rotaļājoties, un nekas neliecināja, ka var atgadīties kas neparedzēts, ka pēkšņi kādam var būt vajadzīga palīdzība. Starp tiem, kas atpūtās pie ezera, bija arī kāda māmiņa ar trim maziem bērniem, kas māmiņas uzraudzībā te plunčājās ūdenī, te rotaļājās pludmales smiltīs.

Pēc darba izpeldējies un aprunājies ar kaimiņiem, nolēmu doties mājās. Brīdī, kad pārģērbos, šķita, ka čalas pēkšņi kļuvušas skaļākas, kāds vīrietis steigšus metās ezerā. Pagriezos pret ezeru un pamanīju tur sievieti ar trim maziem bērniem, kura jau bija sākusi pazust zem ūdens. Divi, pēc izskata trīs līdz četrus gadus veci bērni raudāja, turpinot turēties māmiņai pie kakla, bet jaunāko bērniņu, kurš arī bija paspējis paiet zem ūdens, jau bija saķēris ūdenī ieskrējušais vīrietis. Sapratis, ka ir nepieciešama palīdzība, arī es metos ūdenī. Tā kopīgiem pūliņiem sieviete, kurai kopā ar saviem trim bērniem, pastaigājoties pa ūdeni, bija gadījies paklupt un nokļūt dziļumā, kur viņa vairs nevarēja aizsniegt dibenu, tika nogādāta krastā, tiekot cauri ar izbīli.

Kā notikumi būtu attīstījušies, ja pludmalē nebūtu vērīgu un drosmīgu atpūtnieku, minēt negribas. Taču ir neizsakāms gandarījums, ka šoreiz viss beidzies labi.

No plašākas intervijas ar „Latgales Laiku” drosmīgais puisis, neminot iemeslus, diemžēl, atteicās.

 

Visu rakstu lasiet "Latgales Laika" 21. jūnija numurā.