„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Jānis Timma apkopo rezultātus

BK „Himki” oficiālajā mājas lapā Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma apkopojis sezonas rezultātus. Krāslavietis, pārejot no Grieķijas uz Maskavas apgabala klubu, lieliski iekļāvās „Himku” sastāvā. Piedalīties finālsērijā, kurā „Himki” sacentās ar CSKA, Jānis nevarēja, jo bija salauzis kājas īkšķi pusfināla sērijā ar komandu „Unics”.

Pāreja uz komandu „Himki” sezonas laikā

„Viss sanāca ļoti ātri, pat strauji. Es pateicu aģentam ka vēlos braukt projām [no Grieķijas] un pāriet uz citu komandu, un jau pēc desmit minūtēm man piezvanīja un paziņoja, ka mani vēlas īrēt komanda „Himki”. Es priecājos, jo biju noilgojies pēc basketbola, vēlējos spēlēt un zināju, ka šeit es varēšu to darīt. Komanda un treneris desmit minūtēs izlēma, ka es varu viņiem palīdzēt, un man bija iekšēja pārliecība, milzīga vēlēšanās doties uz „Himkiem” un pierādīt sevi.”

Pamatotās cerības

„Esmu gandarīts, lai gan, protams, viss varēja beigties labāk. Taču kopumā pēc manas pievienošanās komandai mēs izpildījām savu galveno uzdevumu, tāpēc ar sezonas beigām esmu apmierināts. Komandā es ātri kļuvu par savējo un tagad varu teikt, ka „Himki” ir mana komanda. Visi mani uzņēma labi, tāpēc šeit es jūtos kā mājās.”

Sērija ar „Unics”

„Lūzuma brīdis bija mana kājas pirksta trauma. Es ticēju komandai un mūsu spēlētājiem. Mēs zaudējām pirmajā spēlē, taču tā bija mūsu spēle. To spēli mēs zaudējām, nevis „Unics” uzvarēja. Godīgi sakot, pat nedomājām, ka varētu zaudēt sērijā. Ceturto spēli aizvadīju „uz špricēm”, pirksts bija lauzts, tāpēc sajūtas bija visai dīvainas. Gandrīz visu spēli nejutu kāju pirkstus, un pretsāpju līdzekļa iedarbība beidzās tikai spēles beigās. Tad es sapratu, ka jābeidz šī spēle un visa sērija, tāpēc ilgāk neizturēšu. Kaut kā spēju noturēties līdz galam. Pats galvenais, ka mēs uzvarējām, un viss notika tieši tā, kā vajadzēja. Ļoti žēl, ka nespēju palīdzēt komandai sērijā ar CSKA, jo, kā jau es teicu, vienmēr var būt labāk. Mēs labi sapratāmies laukumā, un sērija ar „Unics” mūs satuvināja vēl vairāk. Laukumā uzlabojās savstarpēja sapratne. Domāju – ja mūsu komanda būtu optimālajā sastāvā, CSKA sērija ar „Himkiem” nebūtu bijusi tik viegla.”

P.S. J. Timma ir izīrēts komandai „Himki”, bet 18. jūnijā izdevums eurohoops.net ziņoja, ka klubs noslēdzis ar basketbolistu divu gadu līgumu.