„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

„Lokomotīve” izcīna pirmo bonusu

„Lokomotīve” ne tikai uzvarēja savā trekā Polijas „Ostroviju” , bet arī izcīnīja šajā sezonā pirmo bonusu. Trīs punkti ir gluži kā svaiga gaisa malks, tiesa, tā pietrūka, lai no pēdējās vietas pakāptos augstāk.

Taču komanda beidzot ir sajutusi pamatu zem kājām, lai nākamajā kārtā pamestu pēdējo vietu, kurā „Lokomotīve” jau sen nav tik ilgi uzkavējusies.

Latvijas klubs uzvarēja ar rezultātu 55:35. Daugavpilieši jau sen mājās nebija guvuši uzvaru ar tik lielu pārsvaru, taču šoreiz viss noritēja veiksmīgi. Mazliet biežāk tika laistīti celiņi, taču pretenziju pret treka kvalitāti nebija. Labi startēji visi „Lokomotīves” spīdvejisti. Andžejs Ļebedevs izcīnīja 15 punktus. Pagājušā gada sezona, kad Andžejam galīgi neveicās, ir pilnībā aizmirsta, un Daugavpils spīdvejists atkal priecē līdzjutējus ar savu lielisko sniegumu. Cerams, ka publikas mīlulis turpinās tādā pašā garā.

Jaunie spīdvejisti nostartēja savā līmenī, pat labāk, nekā ierasts. Jevgeņija Kostigova pieci punkti ir progress. Iepriekšējā kārtā uzņemto tempu saglabā arī Vadims Tarasenko – astoņi punkti viņam ir lielisks rezultāts. Timo Lahti ir stabilitātes paraugs. Kjasts Puodžuks izcīnīja septiņus punktus, un tas ir labs rādītājs, ņemot vērā, ka šosezon Kjasta sniegums ir diezgan nestabils.

„Lokomotīves” treneris Nikolajs Kokins domās jau ir nākamajā kārtā – izbraukuma sacensībās Gdaņskā: „Mums ir iespēja izvairīties no pārējas mačiem par vietas saglabāšanu NICE līgā. Gaidījām, ka pretinieki izrādīs lielāku pretestību, taču uzvara nāca negaidīti viegli. 14. braucienā startēja juniori, lai krāj pieredzi, jo sacīkšu iznākums jau bija zināms. Tagad mūs gaida smags izbraukums Gdaņskā, kur jāizcīna trīs punkti, nevis tikai jācer uz vienu bonusu. Tikai tā mēs spēsim izvairīties no pārejas sacensībām.”

Andžejs Ļebedevs, kurš šajās sacīkstēs uzvarēja visos braucienos, mierīgi izanalizēja savu rezultātu: „Šodien neizdevās būt labākajam startā – tikai divos no pieciem braucieniem trasē devos pirmais. Pārējos nācās pasvīst, lai izcīnītu pirmo vietu. Šoreiz bija klasiskais Daugavpils treks. Varēja braukt līdzeni, skaisti, plaši, un ar katru braucienu aizvien plašāk un plašāk. Tagad mūsu uzdevums ir izvairīties no septītās vietas turnīra tabulā un mierīgi gatavoties nākamajai sezonai.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.