„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Dvietieši sētu vienmēr uztur sakoptu

Līgo svētku priekšvakarā Dvietes pagasta pārvalde rīkoja sakoptāko sētu konkursu. Visi 26 māju saimnieki saņēma Atzinības un balvas par skaistas un  sakoptas sētas uzturēšanu. Neatkarīgie eksperti Benita Štrausa, Ināra Munce un Janīna Kurme katrā sētā atrada kādu „rozīnīti”.

Māju „Mežvīteņi” saimnieki Māris un Jovita Timšāni pratuši ar ziedu kompozīcijām piešķirt jaunu noskaņu senām lietām, tostarp alus mucām.

Ja kaut ko gribas zināt par akmeņu saderību ar apstādījumiem un ūdensrožu audzēšanu, tad jādodas pie māju „Bundzinieki” saimniekiem Daces un Laura Stapkevičiem. Tikmēr Guntars un Anna Cepurīši mājās „Ozoliņi” pratuši apvienot skujeņus ar zālienu un ēkām. Turpat kaimiņos, mājās „Zarinki”, kur saimnieko Andris un Anita Griezāni, ēkas tiek atjaunotas tā, lai tās nezaudētu savu oriģinalitāti. Skrimbļu ģimenes mājā „Dimanti” izveidotas nelielas ziedu salas un saglabāta vecā pirtiņa. Tāpat senas ēkas, jau integrētas mūsdienu koka arhitektūras objektu kompleksā, redzamas arī dakteru Igora un Ilzes Trociukas mājās „Skaistkalni”. Tikmēr no vecākiem mantotā māja „Pūpoli”, ieskauta puķu dobēs, ir Andreja un Olgas Dogžinu, viņu bērnu un mazbērnu patvērums. Mājās „Skujas” ciemiņus sagaida dažādi koka vides objekti, piemēram, pūcītes no koka ripām un sēņu pastkaste. Bet mājās „Sarmas” darbīgi saimnieko Tamaņu un Zemnicku ģimene, un, ja kāds negrib izmest vecu veļas mašīnu, tad pie viņiem var iemācīties, kā ar to var izdaiļot pagalmu.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.