„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Turpinās Daugavas promenādes izbūve

Daugavas labajā krastā, Gajoka mikrorajona apkaimē, turpinās Daugavas promenādes izbūve. Darbu gaitā Bruģu un Dzirnavu iela iegūs jaunu veidolu un funkcionālo nozīmi, bet daugavpilieši un pilsētas viesi – jaunu, labiekārtotu vietu pastaigām un dabas baudīšanai.

Projektā paredzēts pārbūvēt Bruģu ielu posmā no 18. novembra līdz Ūdensvada ielai, izveidojot 1,1 kilometru garu promenādi gar Daugavu, kā arī Dzirnavu ielu posmā no Bruģu līdz Vidus ielai. Visā promenādes garumā būs izbūvēts gājēju un veloceliņš, bet posms no Dzirnavu ielas būs pieejams arī autobraucējiem.

Darbu gaitā tiks izbūvēts jauns ceļa segums, ierīkota lietus ūdens kanalizācija un ielu apgaismojums. Gar visu promenādi gājēju drošībai būs uzstādītas margas. Dzirnavu ielas posms tiks pilnībā rekonstruēts, tostarp ierīkota arī jaunu auto stāvvieta. Būvdarbi varētu noslēgties jau pēc dažiem mēnešiem.

Visu rakstu lasiet 28. jūnija numurā.