„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Ugunsgrēkā Rēzeknē gāja bojā cilvēks

27. jūnijā pl. 2.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz dzīvojamo māju Rēzeknē, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Vēl pirms VUGD Rēzeknes daļas ugunsdzēsēju glābēju un speciālās ugunsdzēsības tehnikas ierašanās, viens VUGD ugunsdzēsējs glābējs, kurš dzīvoja pretējā mājā un tobrīd atpūtās no darba brīvajā laikā, bija pamanījis, ka kaimiņu ēkā deg dzīvoklis ar atklātu liesmu un steidzās palīgā, uzsākot cilvēku glābšanas un evakuācijas darbus. Ierodoties notikuma vietā, VUGD Rēzeknes daļas ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas maskas, izglāba trīs cilvēkus un suni. No piedūmotajām telpām tika evakuēti septiņi cilvēki. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pl. 6.08 ugunsgrēks tika nodzēsts, tā degšanas platība bija 25 kv. m. Dzēšanas darbos piedalījās deviņi ugunsdzēsēji glābēji ar divām autocisternām un autokāpni.

Daudzas traģiskas ugunsnelaimes nenotiktu, ja mājokļos būtu uzstādīts dūmu detektors, kas ar ilgu un skaļu signālu brīdina par izcēlušos nelaimi, tādējādi pievēršot cilvēku uzmanību, ļaujot pašiem izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. VUGD aicina neatlikt rūpes par savu drošību uz vēlāku laiku un jau šodien savā mājoklī uzstādīt dūmu detektoru!