„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Iereibis autovadītājs izraisa ceļu satiksmes negadījumu

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes likumsargi saņēma informāciju, ka Daugavpilī notika ceļu satiksmes negadījums un bojāti vairāki transportlīdzekļi. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka kāds 1990. gadā dzimis vīrietis, vadot BMW markas automašīnu, netika galā ar sava transportlīdzekļa vadību, kā rezultātā iebrauca trijos stāvēšanai novietotajos transportlīdzekļos, tos bojājot. Pārbaudot vadītāja dokumentus, vīrieša izelpā bija jūtama alkohola smaka. Vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu un izrādījās, ka viņš atrodas 2,43 promiļu stiprā alkohola reibumā, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, BMW vadītājs policijas darbiniekiem piedāvāja kukuli 2000 eiro apmērā. Saistībā ar notikušo attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess. Pašlaik viņam ir noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kā arī draud kriminālatbildība par kukuļa piedāvāšanu policijas darbiniekiem.

Atgādinām, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai naudas sods. Savukārt LAPK 149.15 panta 4. daļa nosaka, ka par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, — transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.