„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Gribējās redzēt Krieviju savām acīm

Aizvadītajā nedēļā atpakaļceļā no Vladivostokas piestāja brauciena “Vladivostok Route 2019” dalībnieki, horvātu motobraucēji Igors Kukecs jeb Brmbi un Antuns Čoligs. Izmantojot iespēju, “Latgales Laiks” tikās ar Brmbi un iztaujāja viņu par braucienā gūtajiem iespaidiem.

Skaidrojot, kādēļ izvēlējies šķērsot Krieviju, Brmbi atzina, ka viņam patīk tāli braucieni. Savukārt uz Krieviju izvēle kritusi, jo gribējies iepazīt šo valsti tuvāk, tikties ar cilvēkiem un redzēt savām acīm, kā viņi dzīvo. ”Līdz braucienam daudzi man stāstīja, ka Krievijā ir daudz problēmu un šāds brauciens var būt ļoti riskants. Savukārt brauciena gaitā pārliecinājos, ka cilvēki Krievijā ir ļoti viesmīlīgi un vienīgā problēma, ar kuru saskārāmies, bija robežas šķērsošana, kas aizņēma daudz laika,” teica Brmbi. 

Attālums starp viesnīcām -- 300 kilometri

Brauciena laikā motobraucēji dienā veica vidēji 400 līdz 700 km. “Krievija ir ļoti liela, attālums starp apdzīvotām vietām, kur ir viesnīcas, sasniedz 200 km un pat vairāk. Jo tuvāk Vladivostokai, jo šie attālumi kļuva aizvien lielāki. Nākamā viesnīca un arī degvielas uzpildes stacija uz Austrumiem aiz Ulanudes bija aptuveni 300 km attālumā,” stāsta Brmbi. Ulanude ir pilsēta Sibīrijas dienviddaļā, Burjatijas galvaspilsēta. Izvietojusies Selengas upes krastā pie Udas ietekas tajā aptuveni 100 kilometrus no Baikāla ezera. Šajā pilsētā, kas ir arī Krievijas budisma centrs, motobraucējus sagaidīja budists. Viņi apmeklēja arī pareizticīgo baznīcu un iededza svecītes. Viens no Ulanudes ievērojamākajiem apskates objektiem ir 12 metrus augsta Ļeņina galva, kas sver 40 tonnas. Pēc Vladivostokas sasniegšanas motobraucēji gribēja aizbraukt arī līdz Ziemeļkorejai, kas atrodas vien 150 km attālumā no šīs pilsētas. Diemžēl tam ir nepieciešama atļauja, kas ir jāgaida 7 līdz 10 dienas. Tādēļ motociklisti no šī nodoma atteicās.

Visu rakstu lasiet 5. jūlija numurā.