„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Aicina ziņot par latvāņu izplatību pilsētā

Lai atbildīgie dienesti spētu sekmīgāk īstenot kompleksus pasākumus Sosnovska latvāņu iznīcināšanā, pašvaldība aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziņot Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldei par vietām, kur aug latvāņi, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils domē.

Lai gan Daugavpils pašvaldībā problēmas ar latvāņu izplatību nav tik lielas kā daudzās Latvijas lauku teritorijās, nepieciešams maksimāli apzināt teritorijas, kur pilsētā ir latvāņu audzes.

Sosnovska latvānis (Heracleum sosnowsky) ir latvāņu ģints suga, kas Latvijā ieviesta mākslīgi. Latvānis rada lielas ekoloģiskas problēmas. Tas spēj veidot lielas un blīvas audzes, kā rezultātā pakāpeniski samazinās floras bioloģiskā daudzveidība.

Vienlaikus ar ekoloģiskajām problēmām latvānis rada arī nopietnus draudus cilvēka veselībai. Auga šūnsula satur ķīmiskus savienojumus, kas saules gaismas iedarbībā izraisa nopietnus ādas apdegumus.