„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.2 °C
daži mākoņi

Jānis Averjanovs: „Ar lauksaimnieka profesiju jālepojas”

Jānis Averjanovs ar brāli un vecākiem saimnieko Prodes pagastā. Viņš būvējas un plāno dažādot saimniecību, jo lauksaimniecību uzskata par perspektīvu nozari.

Iebraucot pagalmā, ieraugām lielu angāru. Pirmā doma, ka tā būs lauksaimniecības tehnikas novietne. „Angārs kalpos kā ferma. Tagad pasaulē atsakās no tradicionālām siltajām kūtīm no koka un būvē to, kas nekaitē lopiem un ir izdevīgi pašam,” skaidro Jānis, piebilstot, ka angāru, kas ir izgatavots no tenta auduma, ieraudzījis internetā. Jaunajā fermā ziemā varēs turēt gandrīz 30 lopus -- piena govis, galvenokārt sarkanraibās un melnraibās, un jaunlopus. Govīm patīk temperatūra līdz -15o C ziemā un līdz +15o C vasarā, teic saimnieks.  

Turpat redzams traktors, siena pļaujmašīna un prese, arkls, sējmašīna u.c., un tas viss iegādāts par divu projektu naudu ES jaunā lauksaimnieka atbalsta un saimniecības modernizācijas programmas ietvaros.

Visu rakstu lasiet 9. jūlija numurā.