„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Kartodromā „Blāzma” noskaidroti labākie drifta braucēji

Pēc divu gadu pārtraukuma 13. jūlijā Daugavpilī, kartodromā „Blāzma”, jau septīto reizi norisinājās drifta festivāls. „Betsafe Latvija” drifta kausa 4. posmā un Lietuvas drifta kausa „Street” klases ieskaites posmā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits -- teju simts autobraucēji.

Dalībai sacensībās Latvijas „Street” klasē bija reģistrējušies 36 dalībnieki, Lietuvas „Street” klasē, kura ir vairāk pietuvināta „Semi pro” klasei -- 30 dalībnieki, bet „Semi pro” klasē -- 27 dalībnieki, priecējot skatītājus vairāk nekā 180 kvalifikācijas braucienos un trīs tandēmu sesijās.

Treniņbraucieni kartodromā sākās jau no paša rīta. Tiem sekoja kvalifikācijas braucieni, sacensību oficiālā atklāšana un tandēmu braucieni pēc kvalifikācijas rezultātiem.

Sīvā cīņā Latvijas „Street” klasē 1. vietu izcīnīja Jānis Ciedra. Otrajā vietā ierindojās Roberts Goldmanis, bet trešajā -- Edgars Kroģeris.

Lietuvas „Street” ieskaitē vislabāk veicās Aleksandram  Murajam. Otro vietu izcīnīja Salvijs Budris, bet trešo -- Jānis Bērziņš.

Profesionāļu klasē „Proam” sīvā cīņā triumfēja Artūrs Bondars. Otro vietu izcīnīja Aleksandrs Murajs, bet trešo -- Rolands Bērziņš. Jāatzīmē, ka iekļūt finālā R. Bērziņam liedza tehniska ķibele -- „haizivij” (5. sērijas BMW) salūza pusass, kuras nomaiņai bija nepieciešams laiks.  

Ar līdzīgām tehniskām problēmām saskārās arī Daugavpils autobraucējs Jevgeņijs Sapuns. Diemžēl viņam nebija tehniskas iespējas nomainīt savam „Mercedesam” salūzušo pusasi.

Festivālā skatītāji varēja apmeklēt dalībnieku parku, aplūkot drifta automašīnas klātienē un satikt sportistus. Pasākums tika rīkots ar Daugavpils domes un Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu.