„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Andrejs Elksniņš neizslēdz iespēju, ka var zaudēt „mēra krēslu”

Atbildot uz jautājumu, kā Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Riharda Eigima atstādināšana no ieņemamā amata un plānotā AS “Daugavpils satiksme” valdes locekļa Romāna Savicka noņemšana varētu ietekmēt domes darbu un vai nav plānotas kādas izmaiņas koalīcijā, Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš „Latgales Laikam” teica, ka „Saskaņas” frakcijas deputātiem Daugavpils domē patlaban nav nekādas koalīcijas.

„Ir Daugavpils domes janvāra balsojums, kurā manu kandidatūru domes priekšsēdētāja amatam atbalstīja atsevišķi pašvaldības deputāti, tai skaitā Igors Prelatovs un Aivars Zdanovskis, par ko viņiem liels paldies,” teica A. Elksniņš.

Domes priekšsēdētājs pieļāva, ka R. Eigimam nepatīk viņa nostāja un viņš meklē domubiedrus, lai atkal kļūtu par domes priekšsēdētāju, un neizslēdza „scenārija atkārtošanos”. Patlaban, pēc A. Elksniņa domām, dome strādā ierastā režīmā, stabili, pienākumi ir sadalīti, vietnieki strādā, izpilddirektors ir ievēlēts, ir sasaukta kārtējā domes sēde un viss notiek. „Tas, ka domes priekšsēdētājs atbild par visu pašvaldībā, ir skaidrs un pašsaprotams,” piebilda A. Elksniņš.

Domes priekšsēdētājs informēja, ka saistībā ar R. Eigima rīcību ir arī virkne jautājumu, kuri ir pārrunāti ar tiesībsargājošo struktūru pārstāvjiem. Viņi ir pauduši  neizpratni, kāpēc persona, kurai kriminālprocesa ietvaros ir piemērots drošības līdzeklis – aizliegums piedalīties lēmumu pieņemšanā ar iepirkumiem saistītos jautājumos, aizvadītajā nedēļā Finanšu komitejas sēdē, pārkāpjot šo aizliegumu, ir balsojusi par vienu no iepirkumiem.