„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+1.8 °C
daži mākoņi

Bija vajadzīga vakantā vicemēra vieta

  1. jūnijā Daugavpils domē notika Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka Aivara Zdanovska, kurš paziņojis par aiziešanu no amata, sasauktā preses konference, kurā piedalījās arī domes deputāts Rihards Eigims. Politiķis skaidroja savas rīcības iemeslus.

Viņš uzsvēra, ka nekādu „zemūdens akmeņu” vai sazvērestības teoriju te neesot.

Viņa aiziešanai esot divi iemesli. Pirms divām nedēļām Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš izsaucis A. Zdanovski un otru vietnieku Igoru Prelatovu, un paziņojis, ka kopā ar „Latgales partiju” veidos plašu koalīciju no 14 deputātiem, bez R. Eigima. „„Mūsu partijas” deputātiem viņš šajā koalīcijā piedāvāja vienu domes priekšsēdētāja vietnieka vietu, dodot laiku līdz 22.-- 23. jūlijam izlemt, kurš tas būs,” klāstīja A. Zdanovskis.

Pēc pusotru nedēļu ilgām pārdomām A. Zdanovskis nolēmis uzrakstīt atlūgumu, lai nenostādītu neērtā situācijā pārējos deputātus. „Ja es neuzrakstītu atlūgumu, viņiem nāktos balsot, kas varētu radīt zināmu diskomfortu, konfrontāciju un apgrūtināt topošās koalīcijas darbu,” vēlot visiem 13 deputātiem veiksmīgu sadarbību un veiksmi turpmākajā darbībā, skaidroja pašvaldības vadītāja vietnieks.

Otrs iemesls, kādēļ A. Zdanovskis nolēmis atteikties no ieņemamā amata, ir tas, kas notiek domē: „Mūsu partijas cilvēki, kas gāja uz vēlēšanām un strādā dažādos vadošos amatos pilsētas uzņēmumos un iestādēs, masveidā tiek atbrīvoti no ieņemamajiem amatiem.” Kā piemērus viņš minēja gan Sociālo dienestu, „Daugavpils satiksmi”, Sporta pārvaldi un “Ledus skolu”, gan arī R. Eigimu.

„Es labi saprotu, ja veidojas jauna koalīcija, ir nepieciešamas jaunas vietas, jauni amati koalīcijas biedriem,” teica A. Zdanovskis.

Visu rakstu lasiet 19. jūlija numurā.