„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Urban talks: LAVKA sarunas par nākotnes pilsētu

LAVKA aicina Daugavpils iedzīvotājus uz sarunām par pilsētas vidi (urbānistiku). Pasākums notiks 26. jūlijā Dubrovina parkā, 18:00, kur atklāta dialoga formātā tiksimies ar speciālistiem pilsētas plānošanas un attīstības jomā. Tā būs iespēja uzzināt to organizāciju viedokli un redzējumu, kas maina pilsētu kultūrvidi, radījuši kreatīvus klasterus un, protams, dialogā iesaistīsies jaunieši, kuri ir atvērti jaunām idejām, iespējām un vēlas veidot vidi, kas būtu ērta visiem iedzīvotājiem. 

LAVKA kā starpdisciplināra izglītības programma, kas izveidota cilvēkkapitāla attīstības veicināšanai, šogad uzstādījusi sev mērķi organizēt tīklošanos, kas attīstītu kritisku domāšanu un radītu iespēju iepazīties ar citu vides attīstības vīziju un kopēju datu analīzi, bet vissvarīgākais - sniegtu iespēju izmantot citu pilsētu un ekspertu zināšanas, lai atrisinātu reālas pilsētas problēmas. Šosezon, Daugavpilī, 26. jūlijā mēs tiksimies ar Free Riga un Tallinas ielas kvartāla veidotājiem, „Pilsēta Cilvēkiem” projekta aktīvistiem, urbānistiem, kā arī Daugavpils attīstības departamenta projektu vadītāju.

Mūsu viesi:

„Pilsēta Cilvēkiem” - projekts, kurš kopš 2016. gada veido Rīgas attīstības programmas un analizē Latvijas un citu valstu pozitīvus un negatīvus pilsētplānošanas piemērus. Mēs aicinājam projekta veidotāju un ekspertu Māri Jonovu, lai pēc ekspedīcijas pa Daugavpili  uzklausītu viņu stāstu par Daugavpils labajiem un sliktajiem piemēriem, potenciālu un attīstības iespējām.

Free Riga – projekts, kurš atdzīvina tukšas Rīgas telpas. „Simtiem ēku Rīgas centrā ir tukšas. Mūsu mērķis ir tās atdzīvināt - pārvērst tukšās ēkas par telpu jaunām sabiedriskām, kultūras un mākslas iniciatīvām un eksperimentiem”. Projekta aktīvisti vienojas ar ēku īpašniekiem un sniedz iespēju tajās veikt radošu un sabiedrisku darbību uz laiku, kamēr ēka netiek izmantota. FREE RIGA palīdz jaunām idejām iegūt telpas par simbolisku samaksu, bet īpašniekiem - atbalstu neizmantoto ēku uzturēšanā un iedzīvināšanā.

Tallinas ielas kvartāls ir lielākais Free Riga klasteris un arī viens no lielākajiem Latvijā kultūras habiem - 16 ēkas (kopumā 4000 m2 telpas) bijušās sanitārā transporta autobāzes teritorijā Free Riga aizgādniecībā ir nodotas līdz 2020. gada 31. Decembrim.

Free Riga pagaidu lietošanas periodā (līdz 2020. gada 31. decembrim) uzmanības centrā būs laikmetīgā māksla, kulturāla pilsētas attīstība, starpdisciplinārā sadarbība, radošā uzņēmējdarbība un kvartāla iemītnieku veiksmīga mijiedarbība. Par šo unikālo projektu pastāstīs Kaspars Lielgalvis, projektu Free Riga un Tallinas ielas kvartāla  autors.

Lai izprastu esošo Daugavpils pilsētas attīstības koncepciju, mēs uzaicinājam Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta projektu vecāko ekspertu - Artjomu Mahļinu, kurš pastāstīs par Cietokšņa attīstības iespējām un pilsētas vides uzlabošanas vīzīju turpmākiem 10 gadiem.

Šogad LAVKA aktīvi iesaistās izglītojošās aktivitātēs, jo pozitīvas pārmaiņas var sasniegt, veidojot jaunas vērtības, paverot fundamentāli atšķirīgas mācību iespējas un parādot veiksmīgus attīstības piemērus. Galvenais ‘pētījuma’ temats un viedokļu apmaiņas pamats būs iespējas, idejas un pieredze, kas maina mūsu vidi - Daugavpils vidi, postsociālistisko pilsētu tēla un ‘satura’ pārmaiņu.

Kā vienmēr LAVKA pasākumā valdīs radoša atmosfēra un jūs gaidīs interesanti viesi. Šoreiz LAVKA’s komanda aicina visus ņemt līdzi pledus, uz kuriem apsēsties, kā arī aicinam organizēt kopējas vakariņas, ņemot līdzi jūsu mīļākos ņašķus un gardumus. Pasākuma sākums 18:00 (ilgums ap 2h). Ieeja bez maksas!

Projekts realizēts Polijas Senāta un Fundacja Pomoc Polakom na Wszchodzie ietvaros.

LAVKA atbalstīja: Zviedrijas vēstniecība Rīgā, Daugavpils pilsētas dome, New East, Hello Solyanka, Free Riga, Pilsēta Cilvēkiem.

 

Iepriekšējie pasākumi:

https://www.facebook.com/watch/?v=581495538930023 

https://www.facebook.com/watch/?v=559099157837139 

https://www.youtube.com/watch?v=OpW0wQ8QOHw  

https://www.youtube.com/watch?v=cx86kURViaI 

https://www.youtube.com/watch?v=C3isCbW4WYA

https://www.youtube.com/watch?v=q6p7fUqIZ0Q