„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

„City Center” atdzims kā tirdzniecības centrs

Uzņēmums “Pellston nami”, kuram pieder viesnīca “Park Hotel Latgola” un tirdzniecības centrs “Solo”, no „Swedbank” ir iegādājusies bijušā izklaides centra  “City Center” ēku, darījuma summa ir 230 000 eiro, “Latgales Laikam” pastāstīja tirdzniecības centra “Solo” vadītājs Andrejs Nariškins.

Šajā ēkā tās jaunie īpašnieki plāno izveidot tirdzniecības centru, kurš atšķirsies no pārējiem. Tā būšot sava veida tirdzniecības centra ”Solo” filiāle. „City Center” nosaukumu plānots saglabāt. Iecerēts, ka centrā telpas īrēs arī firmas, kuru zīmoli  Daugavpilī līdz šim nebija pārstāvēti. Kamēr līgumi nav noslēgti, A. Nariškins konkrētus nosaukumus neminēja.

Drīzumā plānots sākt centra pārprojektēšanu un atjaunošanu tirdzniecības centra vajadzībām. Tiekot skaidrībā par vācamo darbu apjomiem, kļūs zināmi orientējoši datumi, kad jaunais tirdzniecības centrs varētu vērt durvis apmeklētājiem.

Tā kā patlaban centram ir tikai nedaudz vairāk nekā 30 automašīnu stāvvietas pagrabtelpās un dažas stāvvietas tā tuvumā, centra jaunie īpašnieki cer izdarīt visu iespējamo, lai atrisinātu šo jautājumu un palielinātu stāvvietu skaitu.

Atpūtas un izklaides centra darbības atjaunošanu ēkā, kā tas bija līdz šim, ēkas jaunie īpašnieki neplāno, jo uzskata, ka uz to cilvēku daudzumu, kāds patlaban ir Daugavpilī, izklaides un atpūtas vietu skaits pilsētā ir pietiekams.

Līdz maksātnespējas pasludināšanai „City Center” piederēja uzņēmumam „Danuta”. Par parādiem ēka un zeme zem tās nonāca „Swedbank” īpašumā. Banka vairākkārt mēģināja šo īpašumu pārdot, bet gribētāju to nopirkt nebija. Sākotnēji īpašumu tika mēģināts pārdot arī par 620 400 eiro un 410 000 eiro.