„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Stropu takas

Daugavpils dome plāno arī turpmāk labiekārtot Stropu mikrorajonu, lai pilsētnieki tur varētu pilnvērtīgi atpūsties. Pašvaldības Pilsētbūvniecības un vides komisijas sēdē izskanēja priekšlikums sakārtot meža iecirkni Stropu ezera krastā.

Runa ir par meža masīvu, kurš atrodas starp glābšanas staciju un privātu zemes gabalu. Paredzēts labiekārtot pastaigu un atpūtas zonu. Pilsētas vadība plāno izveidot dabas taku, dažādu sajūtu taku utt. tīklu. Šajā vietā nav paredzētas lielas un nopietnas pārmaiņas – celiņi un takas nedrīkst būt platākas par diviem metriem, turklāt tām nedrīkst būt cietais segums. Vadība plāno izskatīt priekšlikumus un sastādīt plānu nākamajā gadā.

Veikt šīs vietas reorganizāciju sākotnēji tika piedāvāts piedzīvojumu parka „Tarzāns” pārstāvjiem, taču viņi atteicās, jo vēlas, lai parks atrastos vienuviet un būtu viens veselums. Komisija atteicās arī no priekšlikuma izvietot šeit kempingu, jo meža masīvs nav īsti piemērots  šai tūrisma jomai.