„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Tabores pagastā vandāļi nogāzuši 45 kapakmeņus

Naktī uz 22. jūliju Daugavpils novadā Tabores pagasta Lasenbergas kapsētā apgānīti vairāki desmiti kapu kopiņu – apgāzti pieminekļi, nolauzti krusti. Vietējiem iedzīvotājiem aktīvi sniedzot liecības, Valsts policijai aizdomās turamos izdevās identificēt un aizturēt tajā pašā dienā -- divas nepilngadīgas personas un vienu 1994. gadā dzimušu jaunieti. Tikmēr lielākā daļa kapu kopiņu jau apraudzītas, senāk uzstādītie kapakmeņi gan cietuši tik stipri, ka tos atjaunot nebūs vairs iespējas.

Ar nelāgo ziņu sociālajos tīklos operatīvi dalījās Tabores pagasta pārvaldes vadītāja Vija Pļaskota. Viņas uzmanību ceļā uz darbu pirmdienas rītā piesaistījis  pagriezienā uz kapsētu novietots koka krusts. Vandāļi to bija izrāvuši no betona pamatnes kapsētas centrā un iznesuši laukā. Kapsētā pavērās vēl skumjāks skats. „Veicot notikumu vietas apskati, konstatēts, ka sadauzīti, bojāti, izlauzti, nogāzti gandrīz 50 kapakmeņi un kapu pieminekļi,” preses pārstāvjus 24. jūlijā informēja Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kārtības policijas Sēlijas nodaļas priekšnieks Ivars Poikāns. Uzsākts kriminālprocess un pēc vietējo liecībām noskaidrots, ka kapsētas tuvumā redzēta jauniešu grupa, kur arī atrasti aizdomās turamie. Jaunieši darbības kapsētā veikuši alkohola reibumā. „Sods par šiem pārkāpumiem ir brīvības atņemšana līdz 3 gadiem, piespiedu darbi, īslaicīga brīvības atņemšana vai naudas sods,” norādīja I. Poikāns. Viņš lēš, ka postījumi būs mērāmi lielos materiālajos zaudējumos, kas tiks aprēķināti kriminālprocesa gaitā. Taču policija nodarījumus ir fiksējusi fotogrāfijās, un iedzīvotāji var sākt kapa vietu sakārtošanu.

Visu rakstu lasiet 26. jūlija numurā.