„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Festivāls „Slavjanskij bazar” pārsteidza ar organizācijas līmeni un sirsnīgo gaisotni

Foto no L. Breskas arhīva

XXVIII Starptautiskā mākslu festivāla „Slavjanskij bazar” Vitebskā jauno izpildītāju konkursā Latviju pārstāvēja dziedātāja no Daugavpils Lidija Breska. Pilsētā populārā pedagoģe un dziedātāja pastāstīja „Latgales Laikam” par konkursā gūtajiem iespaidiem.

Konkursa nacionālajā atlasē Lidija piedalījās piekto reizi un šoreiz uzvarēja. Pēc konkursa noteikumiem, viņa izpildīja divas dziesmas – hītu „Zilie lini” vienā no slāvu valodām un pasaulslaveno hītu „Es aizeju” spāņu valodā. Lidija pastāstīja, ka konkursa laikā bija daudz jāstrādā – finālisti daudz mēģināja, sniedza intervijas utt. Lai gan L. Breskai ir dziedāšanas pieredze orķestra pavadījumā, taču uzstāšanās ar Baltkrievijas Nacionālo akadēmisko orķestri, kurā ir 60 mūziķi, arī viņai bija pārbaudījums. Savukārt pasaules hītu konkursanti dziedāja Allas Duhovas baleta „Todes” pavadījumā, tāpēc Lidija festivālā guva jaunu un daudzveidīgu pieredzi.

Lai gan Lidija Breska neiekļuva godalgoto dalībnieku skaitā, viņa saņēma vērtīgu balvu, ko piešķīra žūrija, -- iespēju bez jebkādas iepriekšējas atlases un bez maksas šoruden piedalīties tikpat augsta līmeņa vokālistu konkursā Maltā un Itālijā.

Visu rakstu lasiet 26. jūlija numurā.