„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Egils Levits aicina stiprināt informatīvo telpu pierobežā

26. jūlijā savā pirmajā reģionālajā darba vizītē Latgali apmeklēja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. Izvēloties Indru par savas pirmās reģionālās vizītes mērķi, prezidents uzsvēra pierobežas teritorijas nozīmību Latvijas informatīvajā telpā. Lai to stiprinātu, Krāslavas un Viļakas novadā Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) šogad sāk būvēt divus apraides mastus.

„Tas, ka ir pierobežas teritorijas, kur Latvijas informatīvā telpa netiek nosegta arī tagad, 30 gadus pēc neatkarības atjaunošanas, ir nepieņemami,” „Latgales Laikam” komentēja E. Levits. Jaunajiem apraides mastiem šī problēma būtu jāatrisina. Vienam no torņiem, kas atradīsies netālu no Viļakas (Aizpurves ciemā) šo piektdien, 2. augustā, plānots ielikt pamatus un Indras kultūras namā, kur par plānoto vairāk stāstīja LVRTC pārstāvji, prezidents parakstīja vēstījumu laika kapsulai, ko vēlāk paredzēts  iemūrēt masta pamatos. Tāds pats vēstījums, gan citu amatpersonu parakstīs, tiks iemūrēts arī Krāslavas novada Skaistas pagastā būvējamā masta pamatos. 

Jaunie apraides torņi jeb masti būs 100 metrus augsti, to celtniecība ilgs apmēram pusotru gadu. Tā kā šeit iedzīvotājiem bez maksas pieejami desmiti kaimiņvalstu TV programmu, mastiem jāpalīdz stiprināt pašmāju programmu signāla līmeni. Infrastruktūras attīstība nepieciešama papildus programmu iekļaušanai bezmaksas apraides tīklā, kā arī HD kvalitātes ieviešanai, uzsver LVRTC. Tāpat ar torņu izbūvi un jaunas aparatūras iegādi paredzēts nodrošināt virszemes apraidē nevis piecus kanālus, kā tas ir šobrīd, bet iespēju redzēt desmit kanālus.

Visu rakstu lasiet 30. jūlija numurā.