„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

VII keramikas mākslas simpozijā piedalījās septiņas valstis

Jau septīto reizi Daugavpilī notika starptautiskais keramikas mākslas simpozijs „Ceramic Laboratory”. Divas nedēļas Latvijas Laikmetīgās keramikas centrā tapa jauni māla mākslas darbi, kurus tagad var apskatīt Marka Rotko mākslas centrā.

Šīgada simpozijs zīmīgs ar to, ka visi tā 14 dalībnieki strādāja ar jaunu keramikas apdedzināšanas cepli. Tas bija uzstādīts Latvijas Laikmetīgās keramikas centra pagalmā speciāli simpozijam „Ceramic Laboratory”.

„Šāds ceplis Latvijā ir retums,” paziņoja viens no simpozija kuratoriem Aivars Baranovskis, „tajā var viegli un gana ātri sasniegt augstu temperatūru (līdz 1300 grādiem), kāda nepieciešama keramikas izstrādājumu apdedzināšanai.”

Izmēģināt jauno cepli darbībā bija iespēja Latvijas, Polijas, Ķīnas, Krievijas, Itālijas, Gruzijas un Baltkrievijas māksliniekiem. Baltkrieviju simpozijā pārstāvēja keramiķe Katerīna Geiduka. Jaunā māksliniece jau piedalījusies vairākos simpozijos dažādās valstīs, un viņa uzskata, ka Daugavpils simpozijs izceļas ar ļoti augstu organizatorisko līmeni. „”Ceramic Laboratory” rīkotāji rada īpašu gaisotni, kurā māksliniekiem ir komfortabli strādāt,” uzskata Katerīna. Turklāt viņai patīk materiālu un ierīču daudzveidība, kas ļauj daudz eksperimentēt. K. Geiduka absolvējusi Minskas Mākslas akadēmiju un keramikā dod priekšroku ģeometriskām formām.

Visu rakstu lasiet 30. jūlija numurā.