„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+4.2 °C
apmācies

Par automašīnu dedzināšanu aizturētas sešas personas

Jūlija sākumā Valsts policija saņēma informāciju, ka Daugavpils teritorijā ir sadedzināti vairāki transportlīdzekļi. Pēc kāda laika līdzīgi gadījumi bija reģistrēti arī VP Ludzas iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Aizvadītajā nedēļā aizdomās par saistību ar minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem Daugavpilī aizturēti trīs vīrieši, savukārt, izmeklējot ļaunprātīgo automašīnu dedzināšanu Kārsavā un Briģu pagastā, aizturētas vēl trīs personas. Izmeklēšana turpinās.

Laika posmā no 10. līdz 12. jūlijam VP Daugavpils iecirknī tika saņemta informācija, ka Daugavpilī, tumšajā diennakts laikā, nezināmas personas aizdedzināja vairāku iedzīvotāju transportlīdzekļus. Saistībā ar notikušo ierosināti kriminālprocesi pēc KL 185. panta 2. daļas –  par citu personu mantu tīšu bojāšanu un iznicināšanu bīstamā veidā, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī uzsākti operatīvie ļaundaru meklēšanas pasākumi. Veicot apjomīgas operatīvas un izmeklēšanas darbības, aizdomās par ļaunprātīgu transportlīdzekļu dedzināšanu Daugavpilī aizturēts 1991. gadā dzimis vīrietis, ka arī divi iespējamie šo dedzināšanu pasūtītāji – 1989. un 1991. gadā dzimušie vīrieši. Jāpiebilst, ka visas trīs personas iepriekš jau bija nonākušas likumsargu redzeslokā. Pašlaik VP Daugavpils iecirknis turpina izmeklēšanu un skaidro visus notikumu apstākļus. Plašāku informāciju par šiem gadījumiem izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nesniedz.

Vēl viens dedzināšanas gadījums reģistrēts Ludzas novada Briģu pagastā. Pēc likumsargu rīcībā esošas informācijas, divi vietējie iedzīvotāji bija izdarījuši zādzību no Audi markas transportlīdzekļa, taču vēlāk, mēģinot iznīcināt noziedzīgā nodarījuma pēdas, transportlīdzekli aizdedzinājuši. Aizdomās par saistību ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem, VP Ludzas iecirkņa policisti aizvadītajā nedēļā aizturēja 1988. un 1997. gadā dzimušus vīriešus, kuri arī iepriekš bija nonākusi likumsargu redzeslokā.

20. jūlijā VP Ludzas iecirknis bija saņēmis informāciju, ka Kārsavā kādas mājas pagalmā ir sadedzināta VW markas automašīna. Šoreiz saistībā ar notikušo aizturēts 1985. gadā dzimis vīrietis. Arī šī persona iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā.

Pašlaik likumsargi turpina visu iepriekš minēto kriminālprocesu izmeklēšanu, savukārt aizturētajiem vīriešiem draud kriminālatbildība.

Atgādinām, ka pēc KL 185. panta 2. daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.