„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Ekstrēmās sacensības noslēgušās, problēmas palikušas

Aizvadītajās brīvdienās Daugavpilī, Esplanādes parkā, notika ekstrēmo sporta veidu sacensības „Contest Vol.3”.

Ekstrēmo sporta veidu pārstāvji – gan iesācēji, gan pieredzējušākie – sacentās trijās disciplīnās – „Skatebording”, BMX и „Scooot”. Vēl vienu disciplīnu – „Inline” (triki uz skrituļslidām), kura agrāk pilsētā bija gana populāra, atjaunot neizdevās, pastāstīja viens no „Contest Vol.3” tiesnešiem un organizatoriem, sporta biedrības „D-team” valdes loceklis Aleksejs Kuriļins. „Visas minētās disciplīnas četrus gadus pilsētā bija „izmirušas”,” saka A. Kuriļins, „tagad mēs tās pamazām atjaunojam.” Tāpēc, viņaprāt, sacensību līmenis nebija pietiekami augsts.

Ekstrēmo sporta veidu attīstībai pilsētā nepieciešams liels un profesionāls skeitparks. „Labi, ka ir vismaz šis parks Esplanādē, taču tas ir pārāk mazs, šeit sportisti nevar sasniegt progresu savās disciplīnās,” saka Aleksejs. Turklāt, tā kā nav nepieciešamo apstākļu, nevar piesaistīt profesionāļus no citurienes, organizēt lielākas sacensības, kaut vai starp pilsētām, par starptautiskiem turnīriem nemaz nerunājot.”

Visu rakstu lasiet 6. augusta numurā.