„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+2.3 °C
nedaudz mākoņains

Aicina piedalīties akordeonistu festivālā

XVI Starptautiskajam akordeona mūzikas festivālam un tā ietvaros notiekošajam Valērija Hodukina XI Starptautiskajam jauno akordeonistu konkursam „Daugavpils 2019” vēl var pieteikties līdz 1. septembrim. Šogad pasākums norisināsies no 23. līdz 26. oktobrim.

Šis festivāls ir viens no vecākajiem Daugavpilī – tas tiek rīkots kopš 1989. gada. Šogad Daugavpils kļūs par akordeona mūzikas galvaspilsētu nu jau sešpadsmito reizi. Festivāli vienmēr sapulcina un apvieno ne tikai dažādu valstu profesionālus un pieredzējušus mūziķus, bet arī jaunos akordeonistus. Pirms diviem gadiem pasākumā piedalījās rekordliels mūziķu skaits – aptuveni 200 akordeonisti no septiņām valstīm.

Festivālā aicināti piedalīties solisti, ansambļi, orķestri (kur vadošais instruments ir akordeons). Noteikti arī mūzikas žanri – klasiskā, tautas, džeza un estrādes mūzika.

Akordeonistu konkurss norisinās divās kategorijās un divās kārtās. Pirmo triju vietu ieguvēji saņems naudas balvas (konkursa balvu fonds – 1500 eiro).

Sīkāka informācija par konkursa un festivāla nosacījumiem pieejama Daugavpils domes Kultūras pārvaldes mājaslapā.