„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Ikdienas „murr”

Rēzeknieša Aināra Olūtnieka kaķu zīmējumus iecīnījuši tūkstošiem „Instagram” sekotāju

Starp ziņu rakstiem, draugu bildēm un reklāmām sociālajos tīklos vēl pirms pāris gadiem teju vai neiespējami bija izvairīties no mīmiem, giftiem vai īsiem video, kuru saturs radīts ar mērķi – pasmaidīt. Universāla tēma humoram ir dzīvnieki, ir īpaši mājas mīluļi, tāpēc vizuāla informācija, kuras pamatā ir smieklīgs kaķis, joprojām spēj piesaistīt lielu auditoriju. To apliecina Aināra Olūtnieka stāsts par to, kā piecu minūšu laikā tapis zīmējums spēj likt pasmaidīt desmitiem tūkstošu cilvēku visā pasaulē.

Uz muguras guļošs kaķis ar mīļi zem kakla kopā saliktām ķepiņām, pannā iesēdies runcis vai žāvādamās pret mikrofonu muti papletusi kaķene – šādi fotogrāfijā fiksēti kaķi pārtop zīmējumos, lai tiktu publicēti „Instagram” kontā „Dailypurr” [no angļu val. – ikdienas murr]. „Nebija tā, ka stratēģiski plānoju, kas internetā aktuāls, kas cilvēkiem patīk, to zīmēšu,” Ainārs atzīst, ka ideja zīmēt kaķu portretus savulaik nevērīgi piefiksēta piezīmju blociņā. Pirms tam dažādos sociālajos tīklos mēģinājis popularizēt arī citas idejas, bet darbs pie tā ātri apnicis. Tāpēc, izveidojot „Dailypurr” kontu, sekojusi apņemšanās šo paradumu lauzt un meklēt atbalstītājus, lai tikai pēc tam, kad publicēti vismaz 50 zīmējumi, tiem aktīvi uzsāktu meklēt cienītājus.

Par pirmajiem, kā jau iepriekšējās reizēs, kļuva tuvinieki un paziņas, bet tad kādu rītu Ainārs pamodies ar ziņām telefonā par nepieredzēti strauju konta sekotāju skaita pieaugumu. Kā vēlāk autors noskaidroja, kaķu zīmējumi un informācija par „Dailypurr” publicēta starptautiski, it īpaši ASV, populārās mājas lapas „9gag” „Instagram” kontā. Mājas lapa kalpo par interneta platformu bilžu, mīmu un cita izklaidējoša rakstura satura publicēšanai. Trīs mēnešu laikā iegūto 500 sekotāju skaits pieauga divdesmit reizes pāris dienu laikā. Šobrīd (raksts tapis 6. augustā) kaķu zīmējumu kontam seko 287 tūkstoši citu kontu īpašnieku.

Visu rakstu lasiet 9. augusta numurā.