„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Preiļos aizvadīts starptautisks žurnālistu futbola turnīrs

Ieva Babre

Godinot ilggadējo Latvijas futbola žurnālistu Arturu Vaideru, 7. augustā Preiļu stadionā tika aizvadīts Baltijas valstu futbola mediju turnīrs, kurā piedalījās četras komandas – Latvijas un Lietuvas žurnālisti, kā arī divas mājinieku komandas.

Spraigās un draudzīgās cīņās turnīrā uzvarēja Preiļu futbolistu komandas, taču nolikums paredz, ka mājinieku komanda kausu nevar saņemt, tāpēc Vaidera kausu šogad savā īpašumā ieguva Latvijas žurnālistu komanda, kas aiz sevis atstāja iepriekšējo turnīru uzvarētājus – lietuviešus.

Artura Vaidera kausa izcīņa Latvijā tiek rīkota jau trešo reizi, to organizēja Artura Vaidera fonds sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju, Preiļu pašvaldību un Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolu. Iepriekšējos gados kausa izcīņas aizvadītas Engurē un Jelgavā.

Turnīra mērķis ir popularizēt futbolu Latvijā, veicināt žurnālistu pieredzes apmaiņu un savstarpēju kontaktu veidošanu, kā arī pieminēt vienu no izcilākajiem Latvijas sporta žurnālistiem Arturu Vaideru, kurš 2016. gadā aizgāja mūžībā pēc ilgas cīņas ar smagu slimību.