„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Slēgto Mežciema arodskolu grauž laika zobs

Pirms desmit gadiem, 2009. gada vasarā, Izglītības un zinātnes ministrija pieņēma lēmumu par tās padotībā esošās valsts izglītības iestādes -- Daugavpils Mežciema arodskolas reorganizāciju, pievienojot to Daugavpils 1. arodvidusskolai. Kopš tā laika Mežciema arodskolas telpas vairs netiek izmantotas.

Izvandīti bibliotēkas plaukti un grāmatu kaudzes uz grīdas, nokaltušas puķes uz palodzēm, izmētātas mēbeles un uz grīdas izgāzts atvilkņu un plauktu saturs. Rodas sajūta, ka skolas telpas pamestas ļoti lielā steigā. Desmit gados laika zobs ir darījis savu – neapsaimniekotā ēka pamazām drūp.  

Daugavpils Mežciema arodskola tika izveidota 1991. gadā savulaik likvidētās mazgadīgo kolonijas vietā Šūņu ezera krastā. Skola tika veidota ar ieceri, ka tā uzņems arī problemātiskos jauniešus, kuri nespēj vai negrib mācīties citās skolās. Tā bija pirmā mācību iestāde Latvijā, kas sāka uzņemt audzēkņus pēc 7. un 8. klases, dodot jauniešiem iespēju reizē iegūt pamatizglītību un profesiju. Apgūt profesiju šeit varēja arī tie, kam jau bija pamatizglītība. Puiši šeit apguva galdniecību, bet meitenes – šuvējas profesiju.

Visu rakstu lasiet 13. augusta numurā.