„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

„Bultu kaujas” Daugavpilī

12. augustā, Starptautiskajā jaunatnes dienā, Daugavpilī norisinājās „Bultu kaujas”.

Sacensībās piedalījās desmit komandas. Vecākais jaunatnes lietu speciālists un viens no pasākuma rīkotājiem Artjoms Pučinskis atzīmēja, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, dalībnieku skaits ir audzis. „Bultu cīņas” Daugavpilī pirmo reizi norisinājās 2018. gadā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt” ietvaros. Pirmo vietu sacensībās izcīnīja komanda „Zaļie Knābji”, kura uzvarēja arī līdzīgā turnīrā, ko organizēja Daugavpils novada dome. „Gan sagatavošanās, gan cīņas kvalitāte ir ievērojami augusi,” uzskata A. Pučinskis, „redzams, ka dažas komandas zina, uz ko tiecas un nopietni gatavojas.” Piemēram, loka šāvēju turnīra uzvarētāji trenējas pie Vaboles pagasta amatnieka Vara Vilcāna, kurš ir ne tikai loku izgatavošanas meistars, bet arī māca šaut ar šo seno ieroci.

„Bultu kaujas” šoreiz piesaistīja arī vairāk skatītāju. Turklāt, pateicoties vēsturiskās modelēšanas klubam "Robeža", visi interesenti varēja izmēģināt savus spēkus loka šaušanā un šķēpa mešanā. Kluba pārstāvji nodemonstrēja visiem interesentiem viduslaiku ieroču paraugus un organizēja cīņas mākslas meistarklases.