„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

Pirmo reizi Daugavpilī notiks pūķu laivu festivāls “Dragon Boats”

Stropu ezera glābšanas stacijā 24. augustā norisināsies I Starptautiskais festivāls „Dragon Boats”, kurš sniegs lielisku iespēju iepazīt jaunu airēšanas sporta veidu. Ja interesē sports un aktīvs dzīvesveids, tad ikvienam būs iespēja piedalīties un apgūt šīs airēšanas iemaņas.

„Dragon Boats” ir divdesmitvietīga kanoe laiva ar pūķa asti un galvu. Priekšā sēž bundzinieks, kurš, sitot bungas, rada ritmu airētājiem. Divdesmit airētāji -- pa 10 katrā pusē, kopīgi strādā. Aizmugurējā daļā atrodas tā saucamais stūrmanis, kurš šo lielo laivu stūrē.

Ja plānojat piedalīties šajās sacensībās, organizatori ir parūpējušies arī par to, lai pirms sacensībām varētu sagatavoties, apmeklējot treniņus. Lai pieteiktu savu komandu dalībai festivālā, jāaizpilda pieteikums un jānosūta uz e-pastu dinaburg.dragon@inbox.lv.

Sacensības sāksies pl. 12.00 un noslēgsies pl. 17.00. Šo festivālu organizē Latgales ūdens sporta veidu centrs “Dinaburg”.

Izveido savu komandu un piedalies!