„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Vēlreiz mēģinās pārdot Daugavpils 7. pamatskolas ēku

Daugavpils domes Finanšu komitejā deputāti atbalstījuši lēmumprojektu par nekustamā īpašuma Šūņu ielā 1, neizmantojamās Daugavpils 7. pamatskolas ēkas, nodošanu atsavināšanai un pārdošanu izsolē.

Pirmā izsole noslēdzās bez rezultātiem, jo pretendenti, kuri sākotnēji bija izrādījuši interesi par skolas ēkas iegādi, lai ierīkotu tur viesnīcu, vēlāk no saviem nodomiem atteicās.

Pirms kāda laika Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš nāca klajā ar piedāvājumu bijušās 7. pamatskolas ēkā izvietot spēļu zāles, kuras plānots slēgt pilsētas centrā.

Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena plānota iepriekšējā – 103 000 eiro.

Daugavpils 7. pamatskolas ēka savulaik tikusi būvēta pēc Forštates iedzīvotāju ierosinājuma un ar toreizējā Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa novēlējumu. Skolas būvniecība sākās tālajā 1939. gadā. Darbus pārtrauca Otrais pasaules karš.

Kara laikā kādu brīdi šeit atradās vācu zenīta baterija. Pēc kara ēkas celtniecība tika atjaunota un 1951. gadā ēka tika nodota ekspluatācijā. Līdz 1954. gadam mācību iestāde darbojās kā septiņgadīgā skola, bet no 1954. līdz 1992. gadam – kā vidusskola. Pēdējos 18 gadus mācību iestāde darbojās pamatskolas statusā.