„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Andžejs Ļebedevs – Latvijas čempions

Autora foto

Andžejs Ļebedevs otro reizi izcīnīja Latvijas čempiona titulu spīdvejā – 18. augustā viņš bija ātrākais visos piecos braucienos. Pirmo reizi par Latvijas čempionu Andžejs kļuva 2013. gadā.

Otrās vietas ieguvējs tika noskaidrots papildbraucienā, jo Timo Lahti (Somija) un Andrejam Kudrjašovam (Krievija) bija vienāds punktu skaits – 12. Šajā divcīņā pārliecinoši uzvarēja T. Lahti (2013. gadā Timo izcīnīja bronzas godalgu). Jāatzīmē, ka iepriekšējā dienā spīdvejists sesto reizi kļuva par Somijas čempionu.

Trešajā vietā A. Kudrjašovs, kuram paredz vietu „Lokomotīves” sastāvā nākamajā sezonā. Krievijas sportists demonstrēja lielisku sniegumu, un, ja nākamsezon viņš būs tikpat labā sportiskajā formā, tad būtiski pastiprinās „Lokomotīves” sastāvu.

Jevgeņijs Kostigovs, kurš Latvijas čempionātā uzvarēja pērn, šoreiz palika piektajā vietā (10 punkti). Sacensību sākumu viņš aizvadīja lieliski – divos braucienos divas uzvaras, taču trešajā braucienā radās problēmas ar motocikla dzinēju un Jevgeņijs palika bez punktiem, kuri varēja sniegt lielisku iespēju pacīnīties par godalgotu vietu.

Junioru konkurencē labākais bija Oļegs Mihailovs, otrais – Marko Levišins (Ukraina), trešais – Ernests Matjušonoks. Marko pēc kritiena braucienu ceturtajā sērijā tika nogādāts slimnīcā un, lai gan viņš nepiedalījās piektajā braucienā, trijos startos uzkrāto punktu pietika, lai izcīnītu otro vietu.

Latvijas čempionāts 2019

1. Andžejs Ļebedevs (Latvija) -- 15 (3, 3, 3, 3, 3)

2. Timo Lahti (Somija) -- 12+3 (3, 3, 1, 3, 2)

3. Andrejs Kudrjašovs (Krievija) -- 12+2 (3, 2, 3, 1, 3)

4. Oļegs Mihailovs (Latvija) -- 11 (2, 2, 2, 2, 3)

5. Jevgeņijs Kostigovs (Latvija) -- 10 (3, 3, d, 3, 1)

6. Kjasts Puodžuks (Latvija) -- 10 (2, 2, 3, 3, 0)