„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.4 °C
apmācies

Balvos notiks jau 20. Kamermūzikas festivāls

23. un 24.augustā Balvu muižā notiks 20. Kamermūzikas festivāls, kas pulcēs izcilus mūzikas instrumentu virtuozus, kvartetu un solistus.

Festivāls kļuvis par skaistu tradīciju un savdabīgu Balvu pilsētas vizītkarti. Tā ir brīnišķīga iespēja baudīt lielisku mākslinieku sniegumu ne tikai Balvu novada iedzīvotājiem, bet arī kamermūzikas cienītājiem no visas Latvijas.

Iepriekšējos gadus festivālā viesojušies gan izcili latviešu mūziķi, gan arī ārzemju viesi. Šogad divās dienās būs piedāvāti četri koncerti, kur katrs klausītājs varēs atrast muzikālo piepildījumu savai gaumei.

Šim festivālam īpašu noskaņu piešķir gan izsmalcinātā mūzika un talantīgie mūziķi, gan skaistā un akustiskā koncertzāle, no kuras logiem paveras skats uz Balvu ezeru.

20. Kamermūzikas festivāls tiks atklāts 24.augustā plkst.16.00 ar pasaulē pieprasītā latviešu pianista Andreja Osokina koncertu „Andrejs Osokins latviešu un amerikāņu klaviermūzikā. Paralēles.”

Savukārt plkst. 19.00 Kamermūzikas festivāla apmeklētājus aicinās Ilona Bagele un Samsons Izjumovs uz Krievu romanču vakaru, kur piedalīsies Svetlana Okuņa, vijole, Inga Sunepa, čells, Mareks Auziņš, kontrabass, Vladimirs Kudrins, ģitāra, Inita Āboliņa, akordeons, Ivars Kalniņš, sitamie instrumenti, Ilze Ozoliņa, klavieres.

25.augustā plkst. 16.00 būs Edvarda Grīga koncerts „Troļļu zemes skaņu burvis”, kas nebūs tikai koncerts, bet gan kā ceļojums uz Norvēģiju paša Edvarda Grīga vadībā. Gan pa Norvēģijas kalniem, fjordiem, gan izbaudot trakulīgos deju soļus, gan iztēlojoties kāzu dienu ezera krastā pie Bergenas, kur slejas slavenā Edvarda Grīga māja – Troldhaugena. Šajā muzikālajā ceļojumā jūs aizvedīs operdziedātāja Marlēna Keine, čelliste Agate Ozoliņa un pianiste Ilze Jaunzeme.

Plkst.19:00 būs Kamermūzikas festivāla noslēguma koncerts “Balle Vīnē”, kur uzstāsies Latvian Sound Quartet: Jana Zeļenska, oboja, Līva Plociņa-Janova, vijole, Māra Botmane, čells, Roksana Tarvide, klavieres.

Festivāla dienās viesojoties Balvu pusē aicinām uz nesteidzīgu atpūtu! Izbaudiet lauku un dabas burvību mūsu puses lauku sētās, iepazīsiet senos arodus amatnieku darbnīcās, pie maizes cepējas, keramiķiem vai alus brūvētāja, dodieties vēsturiskā ekskursijā par Balvu muižas apbūvi vai lūkojiet Balvu ezera skaistumu no plosta “Vilnītis”!