„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

Daugavpils novadā startēs velobrauciens

31. augustā Daugavpils novada Višķu estrādē tiks dots starts reģionālā velomaršruta Nr. 779 „Luknas ezera loks” popularizēšanas velobraucienam, iepazīstinot dalībniekus ar tūrisma objektiem, kas aplūkojami šajā maršrutā, popularizējot riteņbraukšanu kā veselīgu dzīvesveidu, bet velosipēdu – kā videi un cilvēkam draudzīgu transportlīdzekli. Piedalīties braucienā tiek aicināts ikviens interesents, sporta entuziasts, riteņbraukšanas fans, pozitīvu emociju un piedzīvojumu meklētājs.

Velomaršruta Nr. 779 garums ir 17,8 km, tas būs pa spēkam arī velobraukšanas iesācējiem. Maršrutā iespējams tuvāk iepazīt latviešu, krievu, ebreju kultūrvēsturisko mantojumu, vietējo iedzīvotāju ikdienas dzīvi un apskatīt populārākos tūrisma objektus – Ostrovas putnu vērošanas torni, Mola muižas apbūvi un Višķu parku, dzelzceļa staciju, Podgorjes dzirnavas, J. Kudiņa senlietu kolekciju, vairākus dievnamus – Višķu Romas katoļu baznīcu, Daniševkas vecticībnieku lūgšanu namu un pareizticīgo baznīcu, sporta un atpūtas kompleksu, kā arī vairākas atpūtas vietas.

Pulcēšanās un reģistrēšanās pasākumam sāksies pl. 10.30 Višķu estrādē, brauciena starts – pl. 11.00, finišs – aptuveni pl. 14.00. Pēc garā pārbrauciena dalībniekus gaidīs relaksējoša pirtiņa un garda putra.

Pasākuma dienā Višķu stadionā pl. 10.00 notiks arī 1. Višķu atklātais tenisa turnīrs, savukārt vakarā, pl. 21.00 – Višķu estrādes sezonas noslēguma koncerts un diskotēka..

Brauciena dalībnieku skaits ir ierobežots. Pieteikties dalībai pasākumā var, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu līdz 27. augustam.

Dalībnieki vecumā no 14 līdz 18 gadiem drīkst piedalīties tikai ar vecākiem vai atbildīgo personu. Pasākuma dalībnieki ar velosipēdiem un transportu netiks nodrošināti, taču velosipēdus varēs iznomāt atpūtas vietā “Višķezers”.

Velobraucienu organizē Daugavpils novada pašvaldības aģentūra „TAKA”.