„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Uzņēmēji interesējas par Ilūkstes putnu fermas teritoriju

Autores foto

Uzņēmēji pauduši gatavību veidot ražotnes bijušās Ilūkstes putnu fermas teritorijā, tāpēc pašvaldība par ES naudu sakārtos infrastruktūru, pastāstīja Ilūkstes novada domes izpilddirektora vietniece Ieva Strode.

Minētā teritorija iekļauta Daugavpils pilsētas un Ilūkstes novada degradēto rūpniecisko teritoriju reģenerācijas projektā, kuru finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts un pašvaldība (kopējais finansējums ir vairāk nekā 2 miljoni eiro). Tas paredz vienas bijušās putnu fermas ēkas, kas pieder pašvaldībai, demontāžu, trīs laukumu izveidošanu, kurus uzņēmēji varēs nomāt uzņēmējdarbībai, kā arī pievadceļa būvniecību no labiekārtotās teritorijas, kas būs jau kā rūpnieciskās zonas, līdz valsts ceļam Ilūkste--Daugavpils. Savukārt uzņēmēji apņemas investēt pašu līdzekļus ražošanā un izveidot jaunas darba vietas.