„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Daugavpils skolās aizvien trūkst pedagogu

Autores foto

Jau vasaras vidū Daugavpils domes Izglītības pārvalde (IP) bija publiskojusi pilsētas izglītības iestādēm nepieciešamo pedagogu vakanču sarakstu. Līdz mācību gada sākumam lielākā daļa skolu šo problēmu atrisināja, taču dažās mācību iestādēs tā joprojām ir aktuāla.

IP dati liecina, ka 14. augustā visās pilsētas skolās bija nepieciešama 21 skolotāju slodze, tostarp 10 slodzes – pirmsskolas izglītības iestādēs. Runājot par bērnudārziem, IP vadītāja Marina Isupova pauda viedokli, ka šeit nevis trūkst pedagogu, bet gan viņi nevēlas strādāt pilnu slodzi – 40 stundas nedēļā, un strādā 0,84 slodzes. Tas tiek pamatots ar to smago darbu un noslogotību.

Skolās pašlaik uz nepilnu slodzi nepieciešams logopēds, psihologs, fizikas, bioloģijas un dabaszinību, mūzikas, ķīmijas, mājturības skolotāji. Savukārt uz dažām pilnām slodzēm vajadzīgi informātikas un matemātikas pedagogi. „Pašlaik direktori nerunā par to, ka viņiem ir problēmas,” saka M. Isupova, „tagad notiek skolu pieņemšana, pusi no tām komisija jau ir pārbaudījusi, un neviens no šo skolu direktoriem nav paziņojis par to, ka katastrofāli trūkst skolotāju.”

 

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.