„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Policija izsēdina no autobusa pasažieri. Vai tas ir likumīgi?

Autores foto

Sociālajos tīklos nesen bija ievietots Kristīnes filmēts video, kā, starppilsētu autobusam Daugavpils--Rīga iebraucot galvaspilsētā, policija pasažierim, kurš citam pasažierim salauza austiņas, aizlauž rokas un izved viņu no autobusa. Pasažieri palika neziņā, vai tas ir likumīgi, un vaicā, kā pasažierim un Valsts policijas (VP) darbiniekiem jāuzvedas sabiedriskajā transportā.

Video redzams, kā VP inspektori, aizlaužot rokas, cenšas pasažieri izvest no autobusa. Pasažieris saka, ka viņš aicinās advokātu. Bet, kad vīrieti izdevās izvest no autobusa, VP inspektori viņu noguldīja uz asfalta ar seju uz leju, lai uzliktu roku dzelžus. Lasītāji ir neizpratnē, vai VP drīkstēja pielietot fizisku spēku, tāpat arī nosoda pasažiera rīcību pret otru pasažieri. Turklāt autobuss nonāca galapunktā ar lielu kavēšanos.

Valsts policija noskaidroja, ka vīrietis salauzis jaunieša austiņas, jo tas esot skaļi spēlējis spēli, tāpēc radās konflikts un bija izsaukti VP darbinieki.

Visu rakstu lasiet 23. augusta numurā.