„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

Daugavpilī notiks Otrā starptautiskā tūrisma kontaktbirža

Jeļena Ivancova

26. un 27.septembrī Daugavpilī jau otro reizi tiks rīkota starptautiskā tūrisma kontaktbirža “Daugavpils – nesteidzies, atpūties, baudi”, kurā piedalīsies Latvijas un ārvalstu tūrisma aģentūras un tūroperatori, kā arī tūrisma nozares žurnālisti, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākuma pirmajā dienā kontaktbiržas dalībnieki tiks iepazīstināti ar Daugavpils un Daugavpils novada tūrisma nozares aktualitātēm un piedāvājumu. Viņiem būs iespēja aplūkot arī jauno Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīciju, apmeklēt Daugavpils cietokšņa populārākos tūrisma objektus un iepazīties ar Daugavpils tūrisma objektiem. Noslēgsies kontaktbiržas pirmā diena ar pircēju – pārdevēju sarunām ar Daugavpils un Daugavpils novada tūrisma nozares pārstāvjiem.

Pasākuma otrajā dienā tās dalībnieki iepazīsies ar Latgales kulināro mantojumu Šmakovkas muzejā un izzinās ebreju dzīves un sadzīves tradīcijas Latgalē un Daugavpilī, apmeklējot Daugavpils sinagogu un muzeju “Ebreji  Daugavpilī un Latgalē”. Turpinājumā pasākuma dalībnieki iepazīsies ar Daugavpils novada tūrisma objektiem - apmeklēs kūrortu „Silene Resort & SPA”, Salaveča rezidenci “Burtnieki”, Sventes muižu, kur paredzēta teatralizēta ekskursija kopā ar muižas galma dāmu, un „JuRita mini Zoo”.

Kontaktbiržas mērķis ir veicināt sadarbību starp Daugavpils un Latvijas un ārvalstu tūrisma nozares pārstāvjiem, kā arī sekmēt Daugavpils un Daugavpils novada kā daudzveidīga un interesanta tūrisma galamērķa atpazīstamību.

Starptautisko tūrisma kontaktbiržu rīko Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar Daugavpils novada aģentūru “TAKA” un Latvijas Attīstības un investīciju aģentūru.