„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Noskaidroti ātrākie “Dragon Boats” airētāji

Autora foto

24. augustā, klātesot vairākiem simtiem līdzjutēju un interesentu, Daugavpilī, Lielajā Stropu ezerā norisinājās I Starptautiskais pūķu laivu festivāls “Dragon Boats”, kurš visiem interesentiem deva lielisku iespēju iepazīt jaunu airēšanas sporta veidu.

Sieviešu grupā sīvā cīņā triumfēja komanda “Visaginas Super” (Lietuva). Otrajā vietā ierindojās “Dinaburg”, bet trešajā -- “Visaginas Extra”. Vīriešu konkurencē nepārspēti palika “Atom Visaginas” airētāji no Lietuvas. Otro vietu sīvā konkurencē izcīnīja “Dinaburg”, bet trešo -- “Melnā Haizivs”. „Mix” grupā, kur komandās bija gan sievietes, gan vīrieši, uzvarētāju laurus plūca “Dinaburg”. Otrajā vietā ierindojās “Melnā Haizivs”, bet trešajā – “LDZ Cargo”.

Kopumā sacensībās piedalījās trīs sieviešu, septiņas vīriešu un 11 jauktās („mix”) komandas -- vairāk nekā 400 dalībnieki, kuru vidū bija gan profesionāli sportisti, gan amatieri un aktīva dzīvesveida piekritēji. Sacensību dalībniekus atbalstīja vairāki simti līdzjutēju.

“Dragon Boats” ir divdesmitvietīga kanoe laiva ar pūķa asti un galvu. Laivas priekšā sēž bundzinieks, kurš, sitot bungas, rada ritmu airētājiem. Savukārt tās aizmugurējā daļā atrodas tā saucamais stūrmanis, kurš šo lielo laivu stūrē. Divdesmit airētāji ir izkārtoti pa desmit katrā laivas pusē.

I Starptautisko pūķu laivu festivālu “Dragon Boats” organizēja Latgales ūdens sporta veidu centrs “Dinaburg”.