„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Rāznas Nacionālajā parkā notiks sēņu diena

Jeļena Ivancova

Lai iepazītu gan pazīstamās, gan mazāk zināmās sēnes un informētu par sēņu dažādo izmantošanu, Rāznas Nacionālais parks sestdien, 31. augustā Jaundomes muižas vides izglītības centrā aicina uz sēņu dienu.
Pasākuma programma sāksies plkst. 11.00 ar pārgājienu un došanos iepazīt sēnes ar mikologiem, kam sekos sēņu izstādes veidošana un diskusijas par sēņu dažādo izmantošanu, radošās darbnīcas un būs iespēja iepazīt dabu, spēlējot dažādas izziņas spēles.
Sēņu diena noslēgsies ar sarunām pie ugunskura. Pasākuma dalībniekiem noderēs groziņš sēnēm, nazītis, ūdensizturīgi apavi un laika apstākļiem piemērots apģērbs. 
Šogad laika apstākļu dēļ sēņu mežos ir mazāk, nekā citus gadus, taču dažādi neparasti atradumi mežā tomēr sastopami ik uz soļa. Ne tikai visiem pazīstamās baravikas un gailenes, bet arī ēdamās piepes, milzu apaļpūpēdis.
Dalība sēņu dienā ir bez maksas un iepriekšēja pieteikšanās nav vajadzīga. 
Pasākums notiek: 31. augustā no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 Jaundomes muižas vides izglītības centrā, Dagdas novada Ezernieku pagasta “Novomisļi”.